İple Yüz Askılama

İple Yüz Askılama

İple Yüz Askılama Nedir?


Ameliyatsız yüz germe yöntemi olarak sıklıkla tercih edilen ip askılama yönteminde yerçekimi ve yaş alma ile beraber yüzde sarkan bölgelerin kılçıklı ipler yardımıyla asılarak toparlanması sağlanır. Yüz ovalinin toparlanması ve sarkmaların giderilmesi dışında kaş kaldırma, burun-ucu kaldırma gibi yüz bölgesinde istenilen değişiklikler için de ip askı yöntemi kullanılmaktadır.




İşlem Süresi ve Uygulama Aşamaları Nelerdir?

Özel kılçıklı ipler, ince kanüller yardımıyla deri altına yerleştirilir, kişinin ihtiyacına göre yerleştirilecek ip sayısı Dermatolog doktor tarafından belirlenir. Ciltte sarkan bölgeler, yerleştirilen bu kılçıklı ipler ile gerektiği kadar yukarıya doğru çekilir ve cilt bu haliyle sabitlenir. 


İple yüz askılama cerrahi olmayan, yaklaşık 45 dakika gibi kısa bir sürede uygulanan bir işlemdir.


İple yüz askılama işleminden hemen sonra ameliyatsız yüz germe işlemin etkisi hemen görünür, sarkmalar toparlanır ve yüz gençleşmiş bir görünüm kazanır.





İple Yüz Askılama Uygulamasının Kalıcılık Süresi Nedir?

İp askı tekniğinde kullanılan iplerin cinsine kalıcılık süresi değişiklik göstermektedir.
(PCL) Polikaprolakton/(PLA)polilaktik asit içeren iplerin dokuyu kaldırma, asma, taşıyabilme süreleri uzundur. Eriyebilen ipler olarak da bilinen bu iplerin kalıcılığı derinin kalitesine ve kişinin yaşam tarzına göre 18-14 ay arasında değişiklik gösterir. Cilt ipleri eritmeye çalışırken, ipler etrafında yeni kollajen oluşturur ve bu yeni oluşan kollajen ile ciltte sıkılaşma ve gençleşme etkisi devam eder.
İp askılamada kullanılan diğer bir ip türü Polyester üzerine silikon kaplama iplerdir. Erimeyen bu ipler ile yapılan ip askı uygulamasının kalıcılık süresi 3-7 yıl arasındadır.



İp Askı Hangi Bölgelere Uygulanır?

Elmacık kemikleri
Yanaklar
Çene bölgesi
Çene altı bölgeleri
Yüz ovali hattı
Alın çizgileri
Kaş
Gıdı ve boyun bölgesi

İp Askı Uygulaması Kimler için Uygundur?


ple yüz askılama uygulaması, ciltteki sarkmaları toparlamak amacıyla çoğunlukla 35-60 yaş aralığında sarkması çok ileri düzey olmayan sağlıklı kişiler için uygundur. Kaş kaldırma gibi yüz şeklinde ufak değişlikler amacıyla yapılan uygulamalar ise daha genç yaşlarda yapılabilmektedir. 
Bunlarla birlikte, her uygulama öncesinde olduğu kişinin genel sağlık durumu ve cilt yapısının uygunluğu dermatolog doktor tarafından incelenip kişinin tedaviden alacağı fayda değerlendirilir ve uygunluğuna karar verilir.

Uygulama Sonrası Dikkat Edilecekler Nelerdir?

Uygulama sonrasında nadir olarak bazı yan etkiler görülebilir; uygulama bölgesinde kızarıklık, deri altında ufak kanamalar sebebi ile görülebilecek küçük morarmalar, şişkinlik, hafif ağrı gibi. Tüm bu etkiler geçicidir ve 1-3 gün içinde düzelmektedir.
İşlemden sonra hasta günlük yaşantısına hemen geri dönebilir. İşlemden sonraki birkaç hafta boyunca yüzün travmadan korunması için, yüze sert hareketlerle dokunmak, ovuşturma, masaj ve yüzüstü yatmaktan kaçınılması önerilmektedir.



Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.



İçerik Güncelleme Tarihi : 13.05.2023

Yorumlar (0)

Yorum Yazın