Leke Tedavisi

Leke Tedavisi

Cilt Lekeleri

Melanin cildimize rengini veren pigmenttir. Melanin ciltte belli bölgelerde toplandığında cilt lekeleri oluşur. Bu lekelerin bazıları doğuştan gelebilir, güneşe, çevresel etkenlere veya ilerleyen yaşa bağlı olarakta gelişebilir. Estetik (kozmetik) olarak mutsuzluğa sebep olan leke problemleri doğru ve düzenli cilt bakımları ile önlenebilirler.
Leke tedavisinde etkinliği kanıtlanmış birçok sistem vardır. Bu sistemlerle daha pürüzsüz ve aydınlık bir cilde kavuşmak mümkündür.


Cilt lekeleri neden olur?


- Genetik yatkınlık,
- Yaşlılık,
- Güneş ışığı,
- Hormon tedavileri,
- Hamilelik dönemi,
- İlaçlar (doğum kontrol hapları, bazı antibiyotikler ve antidepresanlar vb.)
- Bilinçsiz kozmetik ürün kullanımı,
- Evde uygulanan bilinçsiz peeling uygulaması,
- Cilt enfeksiyon hastalıkları sonrası da lekelerinin oluşumuna sebep olabilir.


Cilt Lekesi Nasıl Oluşur?

Güneş, yaşlılık, hamilelik, hormon tedavisi ve doğum kontrol hapları gibi sebeplerle cilde rengini veren melaninin daha fazla üretilmesiyle cilt lekeleri oluşur. Kahverengi yama şeklinde de alın, dudak üstü, yanaklarda gördüğümüz cilt lekelerini melazma diye adlandırırız. Hamilelik döneminde görülebilen bu lekeler kloazma olarak adlandırılır. Bazen yaşın ilerlemesi ve güneş ışınlarının etkisiyle lentigo denen bölgesel lekelenmeler oluşur. Ayrıca genetik nedenlerle oluşan Efelidler (çiller) ise yanaklarda minik minik kahverengi lekeler şekilde gözlenir.


Özellikle güneş ve kimyasallarla en fazla temasta olan el, yüz, boyun ve dekolte bölgeleri leke probleminden daha çok etkilenir.
herkes için aynı olmayabilir. Hangi tedavinin yapılacağı gibi konular için internetteki bilgilere güvenmemeniz önerilir. Birebir muayene ile kişiye en uygun tedavi protokolleri belirlenir. Detaylı bilgi ve randevu için  bizi arayabilirsiniz.




Sayfa içeriği sadece bilgilendirme amaçlıdır, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz.



İçerik Güncelleme Tarihi : 13.05.2023

Yorumlar (0)

Yorum Yazın